| Follow || Dashboard |
//contenganDEMIcontengan
apa yang korang perlu tahu tentang minyak wangi korang??
Friday, 16 March 2012 | 21:25 | 0 Talking ♥
0 comment(s)
asalamualaikum..w.b.t..!

haii,hari ni rase ringan tangan je nak berkongsi ape aku baru bace kat Majalah Rapi keluaran Mac ni ha..sape yang belum dapatkan,sile-sile lah ke kedai berdekatan ye,majalah ni macam-macam tips menjaga kesihatan ade..dari hujung rambut hingge hujung kaki..!ewahh,dah mcam promote plak dah kan,hehe:)

ok!ape yang korang perlu tahu tentang minyak wangi korang::

1) Wangian jenis ape yang korang pakai? Eau de Parfum atau  Eau de Toilette??(boleh cek pade botol minyak wangi masing-masing)..ok,dikate kan..wangian jenis Eau de Parfum bertahan lebih lama berbanding wangian jenis  Eau de Toilette.



2) Bau haruman tidak sama pada botol dan bila disembur kat badan? ok,ini yang korang perlu tahu..sebab, untuk mengetahui terlebih dahulu tahap kesesuaian minyak wangi tu pade korang, korang kena la test dulu pada pergelanagan tangan atau sembur pada kertas..untuk dapatkan pengesahan dan make sure yang minyak wangi tu sesuai dengan personaliti korang..tak boleh la terus beli kan??rugi nanti:)


MEH LA BACE LAGI,JGN SEGAN2 TEKAN READ MORE TU YE:)



3) Kenapa minyak wangi selalu tak tahan lama? orang kata, kalau tak tahan lama sebab minyak wangi murah la apela, tapi kalau da beli mahal-mahal jugak tapi tak tahan lame?macam mane tu kan??
ahha, dari yang aku bace nii..die kate, untuk memberi kesan minyak wangi yang berpanjangan, digalakkan menyemburnye di nadi(pergelangan tangan), leher dll tempat yang korang rasa sesuaii..tak tahu rasional sebenar kenape perlu letak kat nadi tu..insyallah, aku buat research pasal ni nanti..hee:)

4) Lain2 yang korang perlu tahu :
-
 cuba hidu biji kopi, sebelum korang menghidu minyak wangi dari jenis yang lain..
( jurujual tu ade sediakan biji kopi tak agak2??..hehe)

- secara purata, minyak wangi mampu bertahan 4 jam..
(kalau lebih dari 24jam??propaganda semate2..hehe)

- kalau korang beli minyak wangi yang same, bestfren ke, anak dengan emak sekalipun..biasanya, baunya menjadi tidak sama, sebab pemakaian minyak wangi ni jgak dipengaruhi oleh faktor biologi dan hormon badan korang..





 itu sahaja yang nak dikongsi..thanx for reading:) 




Older PostNewer Post
♥ Si Penconteng ♥

Bismillahirrahmanirrahim... ♥ the owner of this blog ♥ do call me nadia or UCU ♥ Johorian ♥ Nurse2be ♥ UniSZA's student ♥


♥ FootPrints hEre:D ♥

:)

♥ jom follow me on: ♥

CikMisi Nadia


♥ Kesayangan ♥


♥ Thanks to:) ♥

Skin By //SuhailaRoslan

Semua Hasil Contengan Di Atas Adalah Hak Terpeliha Tuan Belog