| Follow || Dashboard |
//contenganDEMIcontengan
"ADE DUIT SEMUA JADI"
Friday, 2 March 2012 | 10:01 | 0 Talking ♥
0 comment(s)


ASSALAMUALAIKUM..W.B.T



pernah tak korang ade masalah duit..?mesti pernah kan..tipulah,insan-insan yang bergelar manusie ni tak pernah ade masalah dengan duit..tapi kalau sungguh tak ade,memg TABIK lah aku..hui3

pernah tak korang, tahap tak de duit tu sampai korang korek tabung (tu biase), korek kocek2 baju?kocek2 seluar?tengok selit2 bawah carpet?bawah almari?kocek beg?hutang org sne sini?
trutame life as a student kann..tapi..tak nak cerite pun pasal tu semua.. cume aku nak cerite tentang statement ni...

"ADA DUIT SEMUA JADI"

ape pendapat korang??pade aku ye..memang..memang ade duit semua jadi..korang boleh beli ape je yang korang nak tanpe perlu fikir duit habis,shopping sne sni, melancong sne,sni..memg HEAVEN lah wey.!

Tapi....satu bende yang perlu diingat, DUIT tak boleh beli segalanya.. terutama rasa cinta yang ikhlas(cewahh), keimanan yang teguh...

tapii,kalau kasih sayang..rase zaman sekarang ni, macam da bole dibeli je..korang tengok, org2 kaye kat lua sane..they can choose their partner easily,asal ade duitt..sayang+jatuh cinte teruss..
"ADA DUIT SEMUA JADI" la katekan, rupe,hati budi terus jatuh nombo 2,3,4 n so on...

bile cerite pasal duit memg tak kan pernah habis..cumee,aku sangat2 berharap..habis belajar ni nanti, dapat kerje yang dah lame aku cite2 kan nii n dapat balas balik budi parents n my lovely sis..=D


p/s: bile msalah duit datang..cube tersenyum, sbb kalau muke masam,berkerut je..rezeki pun takut nak datang dekat=p 






Older PostNewer Post
♥ Si Penconteng ♥

Bismillahirrahmanirrahim... ♥ the owner of this blog ♥ do call me nadia or UCU ♥ Johorian ♥ Nurse2be ♥ UniSZA's student ♥


♥ FootPrints hEre:D ♥

:)

♥ jom follow me on: ♥

CikMisi Nadia


♥ Kesayangan ♥


♥ Thanks to:) ♥

Skin By //SuhailaRoslan

Semua Hasil Contengan Di Atas Adalah Hak Terpeliha Tuan Belog