| Follow || Dashboard |
//contenganDEMIcontengan
2 Mei 2013
Wednesday, 19 June 2013 | 07:42 | 0 Talking ♥
0 comment(s)

Asalamualaikum !


Sebenarnya, dah isu lapuk. Tapi saje rasa nak share, diam tak diam dekat setahun jugak aku jadi penganggur terhormat. Tapi tak berapa nak terhormat lah plus mines aku lompat kerja sana sini private nurse lah, product specialist lah, farmasi sekejap lah. Within a years tu, adoii peritnya rasa nak cari kerja. Sampaikan ke tahap nak maki tempat belajar sendiri pun ada sebab sibuk lahirkan graduan tanpe tahu job market macam mana.

But, i feel myself is so lucky sebab sentiasa ada family dari belakang yang support. Kakak aku tak habis-habis ceramah, jangan give up, dulu aku macam kau jugak. Yang penting kena kekalkan momentum tu, keep send your resume, jangan berhenti, cari dan cari. Kalau korang sendiri pun lah, pemegang segulung ijazah, diploma but still susah nak dapat kerja, down tak ? Down gila kan. Lain lah kalau memang tak further study dan nak je kerja ape-ape pun. Haih, sedey pedey bila teringat waktu tu.

Now dah setahun berlalu, Alhamdulilahhhh sesangat. Dapat jugak kerja dalam aliran yang aku dah belajar tu. Dekat dengan rumah, balik-balik ada mak masak kan, boleh pulak tidur kat katil sendiri, kawan-kawan sekerja yang sangat best, tempat kerja pun tak stress, bos a.k.a "mastershifu" pun baik. Ape lagi kau nakk...? Gila kau tak bersyukur. 

Tapi, sekarang ni yang agak stress nya aku tak pandai cucuk orang lagi ! Adoi, they are not my guinea pig kan. Mana boleh try try cucuk. Nasib lah ada "mastershifu" yang sentiase berada di sisi. Kalau tak mahu menangis kat situ. Memang tak putus-putus doa setiap hari before pergi kerja "Ya Allah, jadikan tangan ini yang membawa kemudahan bukan kesusahan..Aamiin"
Tapi serious nak cakap, tarikh 2 Mei 2013 ni memang aku takkan lupa sampai bebila. The date yang aku betul-betul bergelar staffnurse. Aww, touching pulak bila teringat. Sob, sob, sob.

 Sedikit gambar buat tatapan : >>



Zaman-zaman kegemilangan, Ceh ! Kbai !


Liku-Liku Hidup Dalam Mengejar Cita-Cita
Saturday, 5 January 2013 | 23:46 | 1 Talking ♥
1 comment(s)
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum..w.b.t :)

Hai semua, semoga sihat sihat selalu hendaknya..aiceceh, macam surat formal pulak..
Hari ni nak story sikit pasal interview kat KPJ Specialist Hospital Jumaat baru ni..just nak share pengalaman, kan..KPJ mana, tak perlu bagitahu la kut kann..huhu
Frankly speaking, intebiu kali ni was the toughest interview session I ever had..huahua
Ada dah lah dalam 20 orang candidates, dan ada dalam 7,8 orang student tu student KPJ sendiri tau ! memang rasa kena compete habis-habisan lahh..

Awal pagi tadi dah bertolak, dalam pukul lima..drive by myself dari Muar..Even satu negeri tapi aku nak ke Hosp ni, makan masa dua jam jugak..jauh kann..berbekalkan "Maria" merangkap GPS paling cekap dia lah duk pandu arah aku sampai ke Hosp ni..

7.15 a.m macam tu, sampai..then breakfast dulu dekat Mary Brown bawah tu dengan mak, mak je lah peneman setia aku kemana ceruk pun aku pergi intebiu..sedih pulak T___T ..yang kelaka nya, mak cakap, "Pakai wangi wangi, cantik cantik, dah pakai ubat ketiak belum? " Haha, mak..!! Ingat akak ni sekolah rendah lagi ke..adehh, mak,mak..laka laka je..
ahaa, masa ni lah mesej Puan.Zainab masuk, dia pesan suruh buat elok elok, masuk langkah kanan, senyum and etc..terharu sampai nak nangis sebab Puan ingat, hukhuk..

Then, after breakfast 8.30 macam tu, aku naik dekat HR Department dia, tingkat 4..rupanya dah ramai jugak..dengan buat muka toya yang sedia ada aku pun masuk je lah dan beramah-ramah mesra sikit-sikit..
actually tak berapa nak in the mood sangat cakap cakap masa aku tengah nervous ni kan, perasaan nak terpoops nak terpee takyah cakap lah..

9.00 a.m, kitorang diarah masuk dalam bilik meeting macam tu untuk exam kecil kecil lan..ada lah dalam 20 soalan obj. dan 10 soalan subj. ..
Soalan dia banyak kira kira ubat, ada yang aku tak berapa nak faham sangat, aku goreng je lah sikit-sikit...ehehe

*** masa berlalu, sorang-sorang dia panggil intebiu ***

yeay, sampailah turn aku kan !
Masuk dengan langkah kanan, *gulp .. ada matron, chief nursing officer dia,dan orang dari hemodialysis department..bermulalah sesi intebiu :

sambung baca , press read more tu ok ! huhu =D


Read more »
Interview lagi esok !!
Thursday, 3 January 2013 | 01:59 | 0 Talking ♥
0 comment(s)
Assalamualaikum..w.b.t..

ok, ape mimpi pulak kan nak menghupdate belog pepetang macam ni..
actually, tengah dalam mood yang super tidak menentu ! sebab esok ada interview dengan KPJ Johor Specialist Hospital !! .. uwawa, sumpah berdebar debar and takut sangat !
tak terfikir lagi what kind of question lagi dia akan tanya..
cume dah revise sikit sikit lah pasal ape yang aku dah belajar dalam 3 tahun yang lepas ni..hukhuk, tak tahu lah lekat tak dalam pale otak ni haa..haha

seriously, memang berharap sangat untuk dapat opposition ni..siape tak nak oi, berkhidmat kat negeri kelahiran sendiri kan even in private sector pun, jadilahh..btw, kpj hospital  ni pun salah satu tempat aku idamkan untuk berkerja masa study dulu..tapi, just in case aku tak dapat ni..banyak jugak plan A,plan B,plan C aku dah standby..huhu

Few days ago pun, Hosp.Kempas dah call tanya bila aku boleh report duty secepatnya..
Offer ni pun kena fikir banyak kali, hostel tak disediakan dan interview ni dah a few months ago kau..baru sekarang nak bagi result..aku memang dah berhenti berharap jugak dekat hosp ni sebenarnya..huhu
Lebih baik aku terima offer dekat med.cen Melaka tu..dekat dengan Malek ! ok gatal..haha

dah lah, banyak kerja lagi nak buat sebenarnya, nak sambung setudy lah kitee ! 
Doakan ok..semoga Allah permudahkan segala urusan aku esok hari..
bye guys, have a good day ahead..xoxo :-*

p/s : Hospital Pantai BP, bilelah nak dibukakan pintu hati HR Department diorang ni untuk panggil aku iv..kalau boleh nak dekat lagi dengan mak ! huahua

Older Post
♥ Si Penconteng ♥

Bismillahirrahmanirrahim... ♥ the owner of this blog ♥ do call me nadia or UCU ♥ Johorian ♥ Nurse2be ♥ UniSZA's student ♥


♥ FootPrints hEre:D ♥

:)

♥ jom follow me on: ♥

CikMisi Nadia


♥ Kesayangan ♥


♥ Thanks to:) ♥

Skin By //SuhailaRoslan

Semua Hasil Contengan Di Atas Adalah Hak Terpeliha Tuan Belog